Euromark » Specials » Scandinavische films
Films, boeken, tech, studeren en reizen

Beste Scandinavische films: top 10 lijsten

Beste Scandinavische films: top 10 lijsten De beste Scandinavische films. Altijd al interesse gehad in Scandinavische films maar geen flauw idee waar u moet beginnen? Dat is erg begrijpelijk en daarom kunt u hier per Scandinavisch land een introductie lezen met een bijbehorende top 10 of top 5. Ook vindt u hier alvast een top 15 van de beste Scandinavische films.

Scandinavische Films

Meer en meer mensen raken in de ban van Scandinavische films. En wie kan ze ongelijk geven. Met filmlanden zoals Zweden en Denemarken die op grote schaal veel internationale successen weten te produceren, heb je al voor dagen aan uitstekend film vermaak. Maar ook Noorwegen en Finland moeten niet worden vergeten. Wellicht zijn de Noorse en Finse films minder toegankelijk, wat stijver en grauwer, maar ook deze landen hebben een paar pareltjes weten te creëren. Naast dat er een reeks prachtige Scandinavische jeugdfilms zijn gemaakt, zoals de vele Zweedse jeugdfilms en Deense jeugdfilms, zijn er nog meer Scandinavische speelfilms die meer dan de moeite waard zijn.

In deze special wordt het het karakter van de Scandinavische films per land beschreven met een daarbij horende top 10 of top 5 van de beste Scandinavische films.
  • Scandinavische films - Beste Zweedse Films: introductie en top 10
  • Scandinavische films - Beste Deense Films: introductie en top 10
  • Scandinavische films - Beste Noorse Films: introductie en top 5
  • Scandinavische films - Beste Finse Films: introductie en top 5

Ook is er een overzicht van alle beste films per land. Dus ook buiten Scandinavië: Beste filmhuis films. Nu ook een special over de beste tv series per land en genre: Beste top series. Mocht je daarnaast ook geïnteresseerd zijn in de beste boeken per land: Beste boeken per land.

Voor Trailers van de films en series die ik noem kun je terecht bij European Movies & TV Series. Dat is de link aan de rechterzijde.
Deense Film: beste Deense Films top 10 en introductie recensie

Deense Film: beste Deense Films top 10 en introductie

Op zoek naar een goede Deense film? Elke filmliefhebber staat met open mond te kijken naar de hoeveelheid aan kwaliteitsfilms afkomstig uit Denemarken. Het is erg wonderlijk dat een klein land zoals D…
Zweedse Films: beste Zweedse films top 10 en introductie recensie

Zweedse Films: beste Zweedse films top 10 en introductie

Zweden is een land met een filmgeschiedenis die erg ver terug gaat. Uit deze geschiedenis hebben ze de juiste lessen weten te trekken, want het is uitgegroeid tot een van de meest interessante filmlan…
Gepubliceerd door Euromark op 23-10-2011, laatst gewijzigd op 24-02-2018. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • European Movies & TV Series - the very best films per country.
Schrijf mee!