Euromark » Specials » Lijsten over nederland

Cijfers, feiten en weetjes over Nederland

Lijsten over Nederland. Zoals de raarste namen, de beste universiteiten, grootste steden, academische titels, films en boeken in Nederland. En Nederland in lijsten over de rijkste, veiligste en beste landen om in te wonen in 2011 - 2012 en nog veel meer. Interessante cijfers, feiten en weetjes in lijsten over Nederland. Per lijst uitleg en informatie.

Lijsten over Nederland: cijfers, feiten en weetjes van binnenland tot buitenland

Wie houdt er nu niet van leuke, interessante en grappige lijsten? En al helemaal als het om ons eigen land gaat. En wij mogen best trots zijn op Nederland. Op veel lijsten komt Nederland bijzonder goed uit de verf. Hier worden heel veel lijsten weergeven met betrekking tot Nederland in 2011-2012. Alle feiten, cijfers en weetjes zijn gebaseerd op op gedegen onderzoek door erkende instanties. Bronnen worden steevast vermeld.

Binnen de Nederlandse Grenzen

Lijst met de grootste steden van Nederland

Een lijst met de grootste steden van Nederland in 2011. Er wordt gekeken naar inwonersaantal en oppervlak. Daarnaast wordt er ook voorzien in een top 10 van de grootste steden van Nederland.

Lijst met de raarste namen in Nederland

Een lijst met de 30 rare namen ofwel schaamnamen opgesteld aan de hand van de verkiezing van de Koen en Sander Show op 3fm. De combinatie van voor- en achternamen van echt bestaande mensen in Nederland levert erg leuke, rare en gekke namen op.

Lijst met beste universiteiten van Nederland 2011 - 2012

Een lijst van de beste universiteiten in Nederland 2011-2012 op basis van The Higher Education wereldranglijst van beste universiteiten in de wereld. Nederland staat met maar liefst 12 universiteiten de top 200. Utrecht is de beste universiteit.

Lijst met Academische titels in Nederland

Een lijst met alle academische titels in Nederland. Er wordt per titel een duidelijke betekenis gegeven en ook wordt aangegeven hoe het zich verhoud tot andere titels. Eindelijk kun je er achter komen wat een doctorandus, doctor, bachelor of master eigelijk is.

Lijst met de beste Nederlandse boeken - aller tijden en nu

Een lijst met de beste Nederlandse en Nederlandstalige boeken gebaseerd op de lijstjes van critici en literaire prijzen die zijn uitgereikt.

Lijst met de beste Nederlandse films

De beste Nederlandse films op een rij. Nederlandse regisseurs hebben een aantal prachtige films gemaakt en daar mogen we best trots op zijn. Hier een lijst met de beste Nederlandse films gekoppeld aan ratings en prijzen.

Buiten de Nederlandse Grenzen - Hoe doet Nederland het in de Wereld?

Nederland op de lijst van Rijkste landen ter wereld 2011

Hoe rijk is Nederland in verhouding tot de rest van de Wereld? Of tot Europa? Op deze lijst kun je vinden welke landen het rijkste zijn en op welke plek Nederland staat in 2011.

Nederlanders op de lijst rijkste mannen ter wereld 2011

We weten allemaal dat de lijst met rijkste mensen ter wereld wordt door Amerikanen. Nederland speelt op het gebied van miljardairs dan ook een bescheiden rol. Hier kun je zien welke rol we dan wel spelen.

Nederland op de lijst van Beste landen om te wonen in 2011

Hoe prettig is het om in Nederland te wonen en hoe staat dit in verhouding tot de rest van de Wereld? Of tot Europa? Ik kan nu alvast verklappen dat Nederland het bijzonder goed doet. Hier de top 10 lijst.

Nederland op de lijst van veiligste landen ter wereld 2011

Hoe veilig is Nederland? Is Nederland onveiliger geworden? Vragen die bij veel mensen spelen. Hier vind je een lijst met de veiligste landen ter wereld en de positie van Nederland.

Amsterdam op de lijst van bierprijzen in Europese steden

Wat zijn de duurste steden om een biertje te bestellen? Amsterdam op nummer 7 met 5,00 gemiddeld.
Academische titels: Betekenis en verschil titulatuur

Academische titels: Betekenis en verschil titulatuur

Betekenis van de academische titels: professor, doctor, doctorandus, bijzonder, buitengewoon of emeritus hoogleraar, hoogleraar, ingenieur, promovendus, baccalaureus, doctor honoris causa, bachelor, m…
Beste Nederlandse films top 10 recensie

Beste Nederlandse films top 10

Op zoek naar goede en leuke Nederlandse Films? Hier vind je een top 10 van de beste Nederlandse films en een introductie tot de Nederlandse cinema. Iedereen in Nederland is natuurlijk al bekend met de…
Rare namen lijst - Schaamnamen 3FM 2012

Rare namen lijst - Schaamnamen 3FM 2012

De rare namen of schaamnamen van het jaar 2012. Onlangs is weer voor de vijfde maal door Sander en Koen van 3FM de schaamnaam van het jaar uitgereikt. In 2011 mag Louwe Pruim zich bij de lijst van vre…
Beste Nederlandse boeken: literatuur top recensie

Beste Nederlandse boeken: literatuur top

Op zoek naar een goed Nederlands boek voor school of voor het eigen leesplezier? Hier kunt u de beste Nederlandse boeken vinden. Ook wordt er een korte introductie gegeven tot de Nederlandse Literatuu…
Gemiddelde bierprijs grootste steden Europa 2017

Gemiddelde bierprijs grootste steden Europa 2017

Wat is de prijs van bier in het buitenland? Wat kost bier in Zweden, Denemarken, Noorwegen, Kroatië, Bulgarije, Tsjechië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Engeland en natuurlijk Nederland? De prijs van j…
Gepubliceerd door Euromark op 26-11-2011, laatst gewijzigd op 30-05-2016. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.