Euromark » Specials » Televisieseries

Beste nieuwe series per land en genre tot 2014

Beste nieuwe series per land en genre tot 2014 Een overzicht van de beste series per land en genre tot 2014. Het is nog in ontwikkeling, maar deze special zal alle series van de Europese landen bespreken. Maar ook Amerika komt aan bod. Ook worden alle verschillende genres gepresenteerd. Van misdaad- en politieseries tot sitcoms en van comedy series tot dramaseries. Van de jaren tachtig en negentig tot 2013/2014.

De allerbeste series van de wereld - per land en genre

Het beste van de buitenlandse en Nederlandse televisie wordt hier onder de loep genomen. In de komende weken zal er hier van veel verschillende landen de beste series te vinden zijn. Het is al bijna een open deur intrappen om te zeggen dat televisieseries steeds populairder worden. Vooral scripted series doen het goed. Zo is er een grote transformatie gaande in Amerika. Eerst waren er slechts ongeveer 50 nieuwe Amerikaanse series per jaar, maar in 2014 zijn er zelfs 180 nieuwe Amerikaanse series. En de kwaliteit gaat steeds verder omhoog vanwege de concurrentie. Er zijn nu naast kwaliteit HBO series, ook Netflix series, en zelfs independent series van de Sundance Channel. Ook Amazon gaat zelfs in de tv series productie.

Een aantal veelbelovende Amerikaanse nieuwe series komen er aan in 2014, bijv:
  • True Detective (Nieuwe detective series van HBO)
  • Looking (Nieuwe Drama serie van HBO)
  • The Red Road (Nieuwe thriller serie van Sundance Channel)
  • Better Call Saul (Nieuwe spin-off van AMC's Breaking Bad op Netflix in 2014)

In Europa is er ook van alles gaande. Hit series zijn bijvoorbeeld de Zweedse sci-fi serie Real Humans, de Deense politieke drama serie 'Borgen' en de populaire Franse horror serie 'The Returned'

Lees er over in de artikels!

Beste Films

Naast series heb ik ook een uitgebreid overzicht van de best films en filmhuis film per land. Franse, Spaanse, Italiaanse films en nog veel meer. Ook cult films en andere beste films per genre lijsten.
Beste filmhuis films
Natuurlijk is het ook van belang om deze tv series in kwaliteit te bekijken. Bijvoorbeeld in HD of zelfs 3d. In mijn special kun je deze beste televisies van 2014 vinden.
Beste televisies in 2014

5 Italiaanse top series

Hier aandacht voor vijf series van de Italiaanse televisie. Het zijn de vijf beste en meest bekeken Italiaanse series. Ze hebben op de Internet Movie Database (IMDb) hoge cijfers gekregen van de kijke…
Zweedse TV Series - de beste televisie uit Zweden

Zweedse TV Series - de beste televisie uit Zweden

De beste Zweedse Series op een rij. Zweedse tv-series zijn erg populair. Voornamelijk de misdaad en politie series doen het erg goed bij het internationale publiek. Hier kun je alles lezen over de bes…
Gepubliceerd door Euromark op 17-02-2012, laatst gewijzigd op 10-04-2017. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties